The intuïtieve mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift. 

Albert Einstein

Opstellingen, systemisch werken

Familie opstellingen, Organisatie opstellingen, Voice Dialogue, Big Mind (Voice Dialogue met transcendente en alledaagse stemmen), vrije opstellen.  In contact met het lege midden, het veld van universele bewustzijn en wijsheid.

Medium - Reading

In contact met je hoger bewuste. Welke boodschap heeft het hoger bewuste voor je? Weer in verbinding komen met je eigen innerlijke stem en de universele wijsheid. 

Aroma therapie - Young Living

Heerlijk tot rust komen of juist meer focus ervaren? Leer jezelf beter kennen via deze bijzondere geuren. Waarschijnlijk waren de oude Egytenaren de eersten die essentiële olieen toepasten voor aromatherapie. Ook in onze tijd is het nog steeds een waardevolle en wonderlijk. 

Het proces - inzicht in de ijsberg

Tijdens het consult breng ik je op een vrij eenvoudige manier in contact met ‘het wetende veld’, ‘het veld van het lege midden’ genoemd. Iedereen kan toegang krijgen. Je hoeft er geen ervaring mee te hebben. Het begeleiden van een opstelling is echter een ambacht. Als begeleider heb ik al tientallen opstellingen begeleid. Als representant heb ik al in ruim honderd opstellingen gestaan. Het belangrijkste is leren waar ten nemen voorbij je eigen oordelen en overtuigingen, zodat de informatie zuiver is. De informatie vanuit het wetende veld is altijd gebaseerd op universele wijsheid en liefde. 

Het proces: 

 • Goede aarding - in contact met je lichaam en het hier en nu. 
 • Afbakening: Helder krijgen van de vraag of het inzicht dat je wilt bereiken met de opstelling. 
 • Je kunt alleen een opstelling doen voor jezelf, of wat jij zou kunnen doen in een bepaalde situatie. 


Resultaten: 

 • Ik leer je hoe je het wetende veld kunt betreden en hoe je er weer uit kunt stappen. 
 • Je krijgt nieuwe inzichten vanuit het wetende veld.
 • Er veranderd vaak het een en ander in de dynamiek. 
 • Het werkt transformatief. 


Professionele begeleiding: 

 • Helderheid en deskundige begeleiding: ik ben getraind in het kijken voorbij mijn eigen overtuigingen en oordelen. 
 • Een veilige setting. 
 • Een helder verslag van de opstelling. 
 • Tientallen opstellingen begeleid.
 • In honderd opstellingen gestaan als representant.
 • De methode die ik zelf het meeste gebruik als ik ergens mee worstel, waar ik inzicht in wil krijgen.


Duur: Reken zeker 2,5 uur voor het hele proces. En het is belangrijk om daarna vrij te plannen. Zodat je even lekker de natuur ik kunt gaan of een andere vorm van ontspanning kunt opzoeken. 


🎼 Make space, make space, make space for a state of grace. Don’t you know your busy scedules are just a tool you use. It keeps you asleap. It prevents you from deepening into the arms of love. But the truth is the house of the Goddess is alway open. And she is always home. Just waiting for you to make space to breath.......Will you listen to that still small voice. And make a date with faith.......- Estas Tonnes 🎶

Je krijgt het niet bedacht, je kunt het alleen ervaren....


Ik heb bij Marion een opstelling gedaan voor een persoonlijke situatie waar ik niet uitkwam.
Haar begeleiding gaf mij de rust en het gevoel van veiligheid die ik nodig had om aan de opstelling te beginnen. 

Het is tijdens de opstelling duidelijk dat zij beschikt over ruime kennis en ervaring. Dit is te merken aan de rust en het vertrouwen dat zij uitstraalt. Eender wat er gebeurt of bovenkomt tijdens de uitvoering, zij reageert in alle rust en weet meteen hoe verder. Ze drong niets op en gaf ruimte voor mij om in mijn eigen tijd wel of niet verder te gaan. Ook op de momenten dat het heel moeilijk is laat ze de ruimte om dit er te laten zijn, in zoverre dat ik dat prettig vind. Ik had de hele tijd het gevoel dat zij de zijwieltjes was die ik nodig had om door te fietsen.

In mijn geval ging de opstelling over een heftige situatie en het leverde mij heel veel inzichten op. Ik ben overtuigd dat dit voor ook veel minder heftige situaties een oefening kan zijn die je verder op weg kan helpen. - Ondernemer

🌟🌟🌟🌟🌟


Mijn eerste ervaring met Systematisch werken had ik bij en met Marion Riteco.

Toen ik bij Marion aankwam was ik best gespannen. Ik wist niet wat er te gebeuren stond en de spanningen waren voor Marion ook zichtbaar. Ze begon me rustig uit te leggen hoe we te werk zouden gaan en stelde me nog extra gerust dat ik niets hoefte aan te gaan wat ik niet wou. Het was allemaal aan mij, ik was niets verplicht en helemaal vrij om mijn grenzen aan te geven. 

Marion haar begeleiding was top! . Ik voelde me begrepen en gesteund wat me het benodigde vertrouwen gaf om me te ontspannen en over te geven aan het proces. 

Marion had direct door wanneer ik in mijn hoofd en in de weerstand terecht kwam. Ze bracht me keer op keer geduldig terug in het zijn/ervaren en stelde de juiste vragen waardoor ik steeds op een diepere laag contact met mezelf kon maken. Het heeft me diverse mooie inzichten opgeleverd die ik van te voren nooit had kunnen bedenken. Ik vond het een bijzonder waardevolle ervaring. 

Marion is een heuse professional, haar liefdevolle en compassievolle houding gaf me precies die steun en kracht om me te durven verbinden met de ‘donkere’ stukken in mezelf, die ik jaren lang vakkundig uit de weg was gegaan. 

Dankjewel Marion voor het naast me staan en je liefdevolle begeleiding.  

🌟🌟🌟🌟🌟

🎼 The answers my friend, are blowing in the wind. The answers are blowing in the wind. 🎶

Een sessie met een opstelling

Voorbij het oordeel van goed en fout, ligt een veld. Daar ontmoeten we elkaar. Rumi

Inmiddels heb ik tientallen opstellingen begeleid. Zowel 1 op 1 als groepsopstellingen. Ook heb ik in ruim 100 opstellingen gestaan als representant. Het blijft voor mij een van de favoriete methodieken om mee te werken. Het is zo bijzonder welke informatie je uit het veld kunt ontvangen. Het is altijd dienend en liefdevol. Ook heb ik inmiddels de ervaring dat het op verschillende lagen effect heeft op het hele systeem. Op je eigen leven en het systeem waar je onderdeel vanuit maakt. 

Een bos of bomen?

Bij opstellen ga je er vanuit dat alles een systeem is en dat je inzicht kunt krijgen in dit systeem. Via een opstelling - systemisch werken - krijg je inzicht in de natuurwetten. 

Een sessie met een Reading. 

Waarnemen zonder oordeel is de hoogtste vorm van intelligentie. J. Krishnamurti

Een sessie met een Reading. Wat is een reading? In een reading geef ik jouw hoger bewuste een stem. Dit doe ik naar aanleiding van een vraag of situatie waar je inzicht in wilt krijgen. 

Een Reader is iemand die naast een ontwikkelt hoger bewuste het readen als ambacht eigen heeft gemaakt. Dat betekent dat ik goed onderscheid kan maken tussen wat ik read, oftwel helder waarneem en mijn eigen overtuigingen. In principe kan iedereen leren te readen, of wellicht kun je het al. Het ambacht schuilt echt in het feit dat je de informatie zuiver doorgeeft, zonder enige vorm van kleuring. Daarin herken je het meesterschap. 

Ik doe niet aan toekomstvoorspellingen. Ik kan je wel inzicht geven in de situatie en welke mogelijkheden je hebt. Het is informatie in wat jou, op dit moment dient. 

In mijn ervaring is een Reading altijd te herkennen aan het feit dat je liefdevolle informatie krijgt, die je innerlijke wijsheid direct herkent. 

Methode beter ademen®️

De Methode beter ademen bestaat uit verschillende stappen. Er zijn stappen die zorgen voor ontspanning, flow, vitaliteit. En er zijn stappen die werken bevrijdend en waarbij je verbinding maakt met een diep weten, met de grote stilte. Je voelt je verbonden met alles. Het is een adem die transformeert. 

Aroma therapie

Hier heb ik inmiddels zoveel mooie ervaringen mee gehad. Zelf en de klanten met wie ik wandel, 
dat ik tijdens elke wandeling , opstelling of ademsessie wel een aantal oliën meeneem. 

Zet de eerste stap en maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.