Jazz methode

Beweging, energie en creëren in het moment. Op zoek naar synergie en harmonie, om van daaruit vorm te geven aan je werk en je leven. De trajecten van Jazz Coaching & Training zijn een combinatie van coaching & training. Een unieke combinatie van best practices, hedendaagse wetenschap en eeuwenoude wijsheidstradities. Na het traject ben je in staat om hetgeen je hebt ontdekt meteen toe te kunnen passen in de praktijk, waardoor je het als vanzelf verder ontwikkeld. 


Leer ‘jouw’ Human Resources kennen, ontwikkelen en managen. 


Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

  • Kies daarna voor een strippenkaart van: 3, 5 of 10 gesprekken. 
  • Een jaarabonnement voor organisaties. 
  • Of voor een combinatie van Personal Training en groepstraining. 

Er zijn meerdere mogelijkheden, we gaan op zoek naar de vorm die bij jou past. 

Helderheid

Helderheid is een speciaal soort bewustzijn. Deze vorm van bewustzijn wordt ook wel mindfulness of vipassana genoemd. Het heeft de eigenschap van in het hier en nu zijn.  Er is vrijheid in helder bewustzijn. Aandacht besteden aan de stroom van onze gewaar-wordingen, in plaats van onze interpretaties ervan maakt elk moment fris en levendig. In die heldere momenten ontstaat ruimte voor creativiteit, innovatie en verbinding. 

Vitaliteit

Vitaliteit gaat over soepel de dag doorgaan. Vitaliteit gaat over ontwikkeling van ‘ki’ levensenergie en levensvreugde. De natuur is op zichzelf al een bron van vitaliteit. Daar voegen we beweging, meditatie en ‘methode beter ademen’ aan toe. Dit alles in combinatie met een prettig gesprek. Leidt tot een  gezonde geest in een gezond lichaam. Je hebt ontspanning nodig om iets nieuws te leren de dingen op een nieuwe manier aan te pakken. 

Verbinding

Verbinding met elkaar, erkennen en vieren dat we onderling met elkaar verbonden zijn en elkaar nodig hebben. Samen kunnen werken vanuit synergie. Goede relaties onderling en met de omgeving, zoals de klanten, toeleverancier, influencials. 
Of we nu succesvol willen zijn in ons werk of gelukkig willen zijn in ons persoonlijke leven. Verbinding speelt een essentiële rol. 


Spiritualiteit

Spiritualiteit is erkennen en vieren dat we allemaal verbonden zijn met een kracht groter dan ons allemaal, en dat deze verbinding met deze bron en met elkaar geworteld is in liefde en compassie. Spirituele groei brengt perspectief, betekenis en waarde aan ons leven. ‘Joie de Vivre’ - levensvreugde. 
Spiritualiteit gaat ook over inspiratie. Spiritualiteit is een bron van veerkracht en eigenwaarde. 

Methode beter ademen

Effectieve ademmethode ontwikkeld door Marleen van den Hout. 
- Relatief eenvoudige methode die je snel kunt leren
- Brengt je hoofd direct tot rust en geeft je nieuwe energie. 
- Je krijgt meer regie over je gedachten en emoties.
- Je lichaam wordt gezonder. 
- Je wordt je bewuster van jezelf en je omgeving. 
- Helpt je bij het verbeteren van je sportprestaties. 
- Ondersteunt je persoonlijk ontwikkeling en spirituele groei. 

Je ontspant en krijgt ruimte voor de dingen waar het werkelijk om gaat zoals fijne relaties, stevig zelfvertrouwen, interessant werk en bijzondere ervaringen.


6 weekse training MBE

Mindfulness, Brein en Emotionele Intelligentie volgens de Bridgeman methode. In deze training wordt hedendaagse hersenwetenschap gecombineerd met best practices en eeuwenoude wijsheidstradities. 

Week 1 - Het ontwikkelen van je EQ en het trainen van je brein. 
Week 2: Zelfinzicht. Inzicht in talenten en patronen. 
Week 3: Zelfregulering. Stress verminderen, Flow en Ki stimuleren.
Week 4: Motivatie. Doen wat je echt belangrijk vindt. 
Week 5: Empathie. Inzicht in hoe we met elkaar verbonden zijn. 
Week 6: Sociale Vaardigheden. 

- Leren mediteren: Vipassana: Helder inzicht, helder waarnemen.
- Leren adem in te zetten voor ontspanning, flow en ki. 
- Inzicht in wie je bent en hoe je jezelf kunt reguleren, managen. 
- Inzicht in hoe we allemaal met elkaar verbonden zijn.
- Inzicht in hoe je je effectief met anderen kunt verbinden. 

Geweldloze Communicatie

Deze methode ontwikkeld door Marshall Rosenberg, gebaseerd op de filosofie en daden van Gandhi en Martin Luther King jr. is een methode die over de hele wereld wordt ingezet. Dit is meer dan een methode om beter te communiceren. Het is een methode om zowel je emotionele intelligentie te ontwikkelen, beter samen te werken, conflicten op te lossen en compassie voor jezelf en de andere te trainen. 

Best practices

We beschikken over diverse best practices die we door de loop der jaren hebben verzameld. Een aantal zijn hier boven al genoemd. Daarnaast kun je denken aan: Mindfulness, Brein & Emotionele Intelligentie volgens de Bridgeman methode, Methode Beter Ademen, Geweldloze Communicatie, The Work van Byron Katie. 

Hedendaagse Wetenschap

Na het volgen van de MBA Bedrijfskunde ben ik me meer en meer gaan verdiepen in de psychologie, bedrijfskunde, sociologie, biologie, hersenwetenschap. Manfred Kets-De Vries, Philip Zimbardo, Dan Siegel, Barbara Frederickson, Richie Davidson, Rick Hanson, Kirstin Neff, Brene Brown, Bruce Lipton, Joe Dispenza, Kelly McGonigal, Raj Raghunathan, Peter Levine, Gabor Mate, Dan Pink, Guy Claxton, Peter Senge en vele anderen. 

Eeuwenoude wijsheid

‘Voorbij het oordeel van goed en fout ligt een veld, daar ontmoeten we elkaar’, Rumi. Dit veld wordt wel het veld van het lege midden of de leegte genoemd. Je bent dan in contact met de universele wijsheid en universele liefde. Het veld betreden we o.a door Opstellingen, Voice Dialogue, Readen hoger bewuste, Transformatief ademen, Visualisaties, Meditatie.