HR Specialist nieuwe stijl

Heb je je weleens verwonderd over een troep vogels?

Een Jazz band is te vergelijken met een groep spreeuwen of ganzen in de lucht. Vliegend door de lucht, als een complexe dans. Complexiteit lijkt iets te hebben van magie. Echter als je de natuurwetten kent, dan is het ineens heel eenvoudig en logisch. Dan erken je en vier je dat een complex systeem betekent dat het geheel in verbinding staat met een kracht groter dan zijzelf en dat het geheel iets kan dat je niet kunt terugvinden in de afzonderlijke delen. Hierdoor kan synergie ontstaan. 

Het zoeken en vinden van synergie is de basis voor het ontwikkelen en managen van Human Resources.    

Een paradigma verschuiving van de mens zien als resource, maar de resources van de mens erkennen als waardevol. Deze verschillende kwaliteiten leren inzetten en in  synergie te laten samenwerken. Dat leidt tot de beste en mooiste resultaten.

‘Er is een simpele reden waarom zoveel mensen ontevreden zijn in hun werk en waarom veel organisaties er niet in slagen gebruik te maken van de talenten, de vindingrijkheid en creativiteit van mensen. Het komt doordat ze zich baseren op een onjuist paradigma over wie we zijn, over onze menselijke aard. Mensen zijn geen dingen die gemotiveerd en gecontroleerd moeten worden. Mensen zijn vierdimensionale wezens - met lichaam, hoofd, hart en ziel. Wie de eeuwenoude wijsheid en de moderne wetenschap bestudeert zal dezelfde vier dimensies aantreffen: de fysieke/economische, de mentale, de sociaal-emotionele en de spirituele. Ze vertegenwoordigen de vier basisbehoeften van de mens: leven (fysiek), liefhebben (relaties), leren (groei en ontwikkeling) en iets nalaten (bijdragen, ertoe doen).’ - Stephen R. Covey

Leer jouw Human Resources ontwikkelen en managen.

 

 • De beste teams vinden nieuwe antwoorden en nemen gecalculeerde risico’s zonder een blauwdruk die specifieke uitkomsten garanderen. 
 • De beste teams zijn continue in dialoog met elkaar, waarin nieuwe ideeen en mogelijkheden worden onderzocht. 
 • De beste teams weten hoe ze kunnen leren van hun fouten en blijven niet hangen in het verleden.  
 • Kortom, de beste teams omarmen de complexiteit en creëren in het moment met oog voor de toekomst. Dat is de reden dat ze zo veerkrachtig, innovatief en vitaal zijn. 


Deskundigheid vanuit bezieling.

Abonnement HR specialist nieuwe stijl:

 • Samen op zoek naar de beste manier waarop jij de  ‘Human resources’ in je organisatie beter kunt inzetten, ontwikkelen en managen? 
 • Samen een oplossing zoeken voor acute problemen?
 • Samen sparen over complexe vraagstukken? 
 • Een personeelsplan opstellen? 

Gedurende het jaar heb je altijd een HR Business Partner tot je beschikking. 

Ontwikkeling HR specialist nieuwe stijl 

 • Zelf leren hoe je HR specialist nieuwe stijl wordt? 
 • Wij leiden professionals op: managers, P&O adviseurs, coaches en trainers. 
 • Neem contact met ons op over de mogelijkheden. 

Zet de eerste stap

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. 

Telefoon: 06 2552 5459