HUMAN RESOURCES 

Nieuwe Stijl


Heb je je weleens verwonderd over een troep vogels?

Ooit een groep spreeuwen gezien? Vliegend door de lucht, als een complexe dans? Complexiteit lijkt iets te hebben van magie. Echter als je de natuurwetten kent, dan is het ineens heel eenvoudig en logisch. Dan erken je en vier je dat een complex systeem betekent dat het geheel in verbinding staat met een kracht groter dan zijzelf en dat het geheel iets kan dat je niet kunt terugvinden in de afzonderlijke delen. Hierdoor kan synergie ontstaan. 

Het zoeken en vinden van synergie is de basis voor het ontwikkelen en managen van Human Resources.    

HR nieuwe stijl betekent een paradigma verschuiving: 

Van de mens zien als human resource, naar de human resources van de mens ontwikkelen en managen. 

‘Er is een simpele reden waarom zoveel mensen ontevreden zijn in hun werk en waarom veel organisaties er niet in slagen gebruik te maken van de talenten, de vindingrijkheid en creativiteit van mensen. Het komt doordat ze zich baseren op een onjuist paradigma over wie we zijn, over onze menselijke aard. Mensen zijn geen dingen die gemotiveerd en gecontroleerd moeten worden. 

Mensen zijn vierdimensionale wezens - met lichaam, hoofd, hart en ziel. Wie de eeuwenoude wijsheid en de moderne wetenschap bestudeert zal dezelfde vier dimensies aantreffen: de fysieke/economische, de mentale, de sociaal-emotionele en de spirituele. Ze vertegenwoordigen de vier basisbehoeften van de mens: leven (fysiek), liefhebben (relaties), leren (groei en ontwikkeling) en iets nalaten (bijdragen, ertoe doen).’ - Stephen R. Covey

Spiritualiteit als natuurlijke bron van vitaliteit en duurzaamheid. 

Leer jouw Human Resources ontwikkelen en managen.

 

 • De beste teams vinden nieuwe antwoorden en nemen gecalculeerde risico’s zonder een blauwdruk die specifieke uitkomsten garanderen. 
 • De beste teams zijn continue in dialoog met elkaar, waarin nieuwe ideeen en mogelijkheden worden onderzocht. 
 • De beste teams weten hoe ze kunnen leren van hun fouten en blijven niet hangen in het verleden.  
 • Kortom, de beste teams omarmen de complexiteit en creëren in het moment met oog voor de toekomst. Dat is de reden dat ze zo veerkrachtig, innovatief en vitaal zijn. 


Spiritualiteit als natuurlijke krachtbron voor vitaliteit & duurzaamheid.

Abonnement HR specialist nieuwe stijl

 • Samen op zoek naar de beste manier waarop jij de  ‘Human resources’ in je organisatie beter kunt inzetten, ontwikkelen en managen? 
 • Samen een oplossing zoeken voor acute problemen?
 • Samen sparen over complexe vraagstukken? 
 • Een personeelsplan opstellen? 

Gedurende het jaar heb je altijd een HR Business Partner tot je beschikking. 

Ontwikkeling HR specialist nieuwe stijl 

 • Zelf leren hoe je HR specialist nieuwe stijl wordt? 
 • Wij leiden professionals op: managers, P&O adviseurs, coaches en trainers. 
 • Neem contact met ons op over de mogelijkheden. 

HR nieuwe stijl gaat over transformatie. 

‘De meeste grote veranderingen in organisaties ontstaan door de keuze die een persoon maakt. Die ene persoon was soms een leider. Heel vaak is het iemand anders: een stafmedewerker, een Lijnmanager, een HRM adviseur. Deze mensen veranderen eerst zichzelf van binnen naar buiten, los van de positie binnen de organisatie. Hun karakter, competenties, initiatief en positieve energie - hun morele autoriteit - inspireren anderen. Ze hebben een goed verankerde identiteit, ze ontdekken hun eigen talenten en gebruiken deze om behoeften te vervullen en resultaten te bereiken. Dat valt op. Ze krijgen steeds meer verantwoordelijkheid. Ze nemen die ook en bereiken nog betere resultaten. Meer en meer collega’s begint dit op te vallen. Topmensen willen weten welke ideeen ze hebben en hoe ze in staat zijn zoveel te bereiken. De hele bedrijfscultuur veranderd. Zulke mensen worden niet meegetrokken in de negatieve, demoraliserende krachten binnen een organisatie. De organisaties waarvoor ze werken functioneren niet beter dan andere; tot op zekere hoogte zijn organisaties alleen maar chaos. Deze mensen realiseren zich dat ze niet moeten afwachten als ze iets willen veranderen. Ze worden een eiland van grootsheid in de zee van middelmatigheid en dat is besmettelijk.’ - Stephen R. Covey, De 8ste eigenschap. 

Persoonlijk Meesterschap, het pad van de ziel. 


Dit noemen wij Persoonlijk Meesterschap. Persoonlijk Meesterschap is geen bestemming, het is een manier van leven, waarbij je ziel je kompas is. Persoonlijk Meesterschap is een ambacht. 

Vernieuwen & Transformeren 

Elke professional gaat verschillende fasen door. Als de professional zich blijft ontwikkelen, dan komt deze onvermijdelijk in de misfit-fase terecht. (Burn-out, bore-out, midlifecrisis). Door dit te erkennen en als professional de stap te zetten in je innerlijke zoektocht, kun je persoonlijk meesterschap bereiken. Een voorbeeld van iemand die persoonijk meesterschap heeft bereikt is Mandela. 

Vernieuwen & Transformeren

Als je de verschillende levensfasen van de professional kent, dan weet je hoe belangrijk het is dat je de professional de juiste handvatten en uitdagingen biedt die passen bij de levensfase. Elke professional komt onvermijdelijk in de misfit fase terecht. Help je de professional door deze misfit fase heen, dan kan de organisatie transformeren. 

Jazz methode 

Net als Jazz gaan Ondernemerschap & Persoonlijk Leiderschap over 4 dingen: 

 • Bewustzijn: Jezelf uit je huidige context kunnen halen. Het grote plaatje kunnen zien: visie, groter doel. . 
 • In het moment leven: Kansen liggen alleen in het moment, in het hier en nu. Zie je kansen en pak je kansen.
 • Vertrouwen: Vertrouwen in iets dat groter is dan onszelf. Dat los staat van religie. We willen graag controle, maar dat is een illusie. We weten niet wat er in het volgende moment gaat gebeuren, of wat onze volgende gedachte zal zijn. We zijn een creatie van een grote kracht (de oerknal, een God, wie zal het zeggen). Wie zijn wij om daar niet op te vertrouwen?
 • Flow: een krachtige energie die je helpt om je doelen te bereiken. 


Of je nu nuchter en praktisch bent of spiritueel, wij geloven in de kracht van de combinatie van beide. Daar waar wetenschap, hedendaagse methodieken en spiritualiteit elkaar ontmoeten. Daar ligt de bron van succes, vitaliteit en duurzaamheid. 

Wetenschap

 • Neuroplasticiteit - ons brein blijft zich levenslang ontwikkelen. 
 • Spiegelneuronen - we staan met elkaar in verbinding via ‘neurale Wifi’. Leer hoe je hier effectief mee om kunt gaat.

Methodieken

 • Mindfulness
 • Methode beter ademen
 • Geweldloze Communicatie
 • Opstellingen
 • Voice Dialogue
 • Stephen Covey
 • Positieve Psychologie

HR specialist 

Leer hoe je de typisch menselijke eigenschappen en krachtbronnen kunt inzetten, ontwikkelen en managen in een organisatie context. 

Spiritualiteit

Spiritualiteit is erkennen en vieren dat we allemaal verbonden zijn met een kracht groter dan ons allemaal. En dat verbinding met deze bron is geworteld in universele wijsheid en liefde. 

Spiritualiteit beoefenen als ambacht betekent dat je leeft vanuit verbondenheid. 
De beweging van angst naar liefde en vertrouwen. 

Zet de eerste stap

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.