Resultaten & 

Wat anderen zeggen....


Resultaten

Als we aan de slag gaan heb je wellicht al een duidelijk doel, of wil je je doel graag concreet krijgen. Wij houden niet alleen een spiegel voor en maken tastbaar en zichtbaar waar het goed stroomt en minder goed stroomt. We helpen je ontdekken welke interventies nodig zijn en hoe je jezelf traint om het ook daadwerkelijk anders te doen. We helpen je bij elke stap op je weg. 

 • Meer in lijn leven met wat je echt belangrijk vindt.
 • Lichaam gezond 
 • Hoofd tot rust
 • Ki - Levensenergie, Levensvreugde 
 • Spirituele groei


Uiteindelijk is het vooral het resultaat dat telt. Je kunt van ons aannemen dat we heel resultaat gericht zijn, maar je kunt ook lezen wat anderen over ons zeggen.....

 • Ik weet nu dat zorg voor jezelf iets anders is dan egoΓ―sme. Het is zelf het tegenovergestelde. Doordat ik nu weet hoe ik voor mezelf kan zorgen, ben ik beter in staat om de juiste hulp aan de patiΓ«nten te bieden. 
 • Voor het traject stond ik continue onder spanning en sliep slecht. Ik weet nu hoe ik mijn rust kan vinden in de drukte en hoe ik me kan ontspannen. Hierdoor heb ik eigenlijk ook bijna geen last meer van pieker gedachten. Hierdoor slaap ik ook beter. 
 • Ik was altijd moe, empathie stress. Ik zie nu in dat ik vooral met anderen bezig was, om mezelf van mijn eigen problemen af te leiden. Door mijn eigen problemen onder ogen te zien, voel ik me weer gezien en gehoord. Ik heb meer energie en heb meer vertrouwen in mezelf gekregen.
 • Vroeger was ik altijd bezig met brandjes blussen en to-do lijstjes afwerken. Nu doe ik een ding tegelijk. Dat blijkt veel effectiever te zijn. Ik voel me rustiger en krijg meer werk gedaan. 
 • Ik kan veel beter bij mijn gevoel. Hierdoor ben ik vrolijker en leef ik veel meer in flow. 
 • Ik vond mezelf altijd te kort schieten. Nu ik mijn eigen unieke talent volledig heb kunnen omarmen ben ik eigenlijk wel trots. Nu zie ik ook de waardevolle bijdrage die ik door dit talent kan leveren voor anderen. 
 • Geven en ontvangen was voor mij volledig uit balans. Ik dacht dat ik alleen van waarde was voor mijn omgeving als ik alleen maar gaf. Nu ik heb leren ontvangen, merk ik dat dit de relaties juist ten goede komt. Deze training heeft me teruggebracht bij wie ik wezen ben. 
 • Ik kwam met een persoonlijk probleem waar ik niet uitkwam. Een heftige situatie. We hebben een sessie met een opstelling gedaan. Het heeft me veel inzichten gegeven. Ik ben er van overtuigd dat het ook voor veel minder situaties een oefening kan zijn die je verder op weg kan helpen. 

Wat anderen zeggen......

6 weekse Mindfulness, Brein en Emotionele Intelligentie training: Als nuchtere maar nieuwsgierige dame ben ik aan de training begonnen. Het mediteren (omgedoopt tot 'even zitten met jezelf') kostte mij moeite maar ging steeds beter, het voelde ontspannen! De theorie trof mij zeer. Zoveel toepasbare tips! Ook de oefeningen gingen al beter. De cursus had van mij langer mogen duren omdat ik altijd moet wennen voordat ik er voor ga. Ik hou mij aanbevolen voor een vervolg of verdieping of misschien een herhaling??? - Afdelingsmanager uit Schagen 

🌟🌟🌟🌟🌟


Robert Bridgeman: aanrader! Marion is een hele goede leraar op dit gebied.


🌟🌟🌟🌟🌟


Chris Germer: I can really see that Mindfulness & Selfcompassion really resonantes with you. It suits you. 

🌟🌟🌟🌟🌟


6 weekse Mindfulness, Brein en Emotionele Intelligentie training: De training heeft mij vertrouwen gegeven dat ik uit rust en de stilte opzoeken, echt weet wat ik voel en wil. En ook dat ik mijn gedachten voorbij zie komen maar er niet in mee hoef te gaan. Ik mag zachter voor mezelf zijn, compassie hebben met mijzelf en de verharding neemt af. Ik ben hierdoor ook begripvoller naar anderen. Verbinding maken met anderen, empathisch zijn, zonder te redden of over te nemen. Bij deze training kom ik thuis bij wie ik echt ben. 🎁 - Lerares uit Schagen


🌟🌟🌟🌟🌟


6 weekse Mindfulness, Brein en Emotionele Intelligentie training: Het thema van iedere training (en uiteindelijk ook het doel) wordt duidelijk, prettig gegeven en uiteengezet met veel voorbeelden en ook niet onbelangrijk: relativering en humor er bij! Dat maakt het ook niet zo zwaar allemaal. Ook maak je het absoluut niet β€˜zweverig’ integendeel; met veelal heldere  β€˜bewijsstukken uit onderzoek(en) en de wetenschap weet je het tot één geheel sluitend te maken. De lessen prikkelen niet alleen het denken, maar nodigt ook zeker uit om te β€˜voelen’ en te ervaren wat er binnenin zoal gebeurt en wat ik al zei zonder zwaarte en zweverigheid, maar ook in een warme veilige omgeving. - Reisbegeleider


🌟🌟🌟🌟🌟


6 weekse Mindfulness, Brein en Emotionele Intelligentie training: Ik heb veel aan de training gehad. Praktisch heeft het me opgeleverd dat ik nu elke dag mediteer. En ik heb een leuke, hechte verbinding met de groep en met Marion ervaren. Marion is hier al jarenlang mee bezig en weet heel veel. Voor de training weet ze het heel laagdrempelig en praktisch te maken. - MondhygiΓ«niste, Marjon Ooteman, Schagen


🌟🌟🌟🌟🌟


Compassie training: Ik leer meer vanuit rust te handelen. Rust vind ik door even een stap opzij te doen. Even zorg voor mezelf te hebben, doormiddel van zelf-compassie. Daardoor zie ik de dingen in een ander perspectief en kan ik vanuit rust mijn werk doen. - Verpleegkundige


🌟🌟🌟🌟🌟


Training burn out preventie: Ik zie nu dat ik mezelf heel veel druk op leg. Druk door de gedachte dat ik de enige ben die hulp biedt en dat ik verantwoordelijk voor de ander. Ik zie nu weer duidelijk in, dat ik in een keten werk en dat we allemaal een stuk verantwoordelijkheid dragen. Ook de klanten zelf. Dat geeft de rust om mijn eigen werk beter te doen en het geeft meer voldoening. - Arts


🌟🌟🌟🌟🌟


Compassie training: Ik weet nu wat zelf-compassie is en hoe het mij kan helpen om anderen te helpen. - Afdelingssecretaressse


🌟🌟🌟🌟🌟


Burnout preventie training: Ik realiseer me dat ik hele fijne collega's heb, die me graag willen helpen. We zijn een mooi team. Ik krijg heel veel energie van het contact met mijn collega's. Daar ben ik me nu bewust van. - Verpleegkundige


🌟🌟🌟🌟🌟


Ik kwam tijdens de training tot de realisatie dat mijn familie een belangrijk hulpbron voor me is.  Mijn familie geeft me heel veel stevigheid geeft en dat zorgt ervoor dat ik ook als het zwaar is met beide benen stevig op de blijf staan. De gedachte aan mijn familie geeft me heel veel veerkracht. Ik heb geleerd me daar meer bewust van te zijn en meer van te genieten.En ook hoe ik de gedachte aan mijn familie kan inzetten als hulpbron tijdens mijn werk. Daar krijg ik energie van. - Verpleegkundige


🌟🌟🌟🌟🌟


De training is meteen in de praktijk toe te passen. Ik vond het fijn dat er veel tijd was om het concreet te maken. Ook het experimenteren en ervaren van de theorie vond ik heel inzichtelijk. Ik weet nu beter hoe ik voor mezelf en anderen kan zorgen en waar ik veerkrachtiger van word. Ik merk dat ik door de training dichter bij mijn gevoel ben gekomen, waardoor ik eerder merk wat ik nodig heb. En niet zo snel aan alles voorbij ren. De training geeft me de handvatten die ik nodig heb. - Arts


🌟🌟🌟🌟🌟


Geweldloze Communicatie: Wat een mooie nieuwe inzichten. Echt een waardevolle aanvulling op Mindfulness. Het geeft je ng meer inzicht in jezelf en de manier waarop je verbinding kunt maken met anderen. - Trainer


🌟🌟🌟🌟🌟


Ik heb bij Marion een opstelling gedaan voor een persoonlijke situatie waar ik niet uitkwam.

Haar begeleiding gaf mij de rust en het gevoel van veiligheid die ik nodig had om aan de opstelling te beginnen. Het is duidelijk tijdens de opstelling dat zij ruime kennis en ervaring heeft hiermee. Dit is te merken aan de rust en het vertrouwen die zij uitstraalt en eender wat er gebeurt of bovenkomt tijdens de uitvoering, reageert zij in alle rust en weet meteen hoe verder. Ze drong niets op en gaf ruimte voor mij om in mijn eigen tijd wel of niet verder te gaan. Ook op de momenten dat het heel moeilijk is laat ze de ruimte om dit er te laten zijn in zoverre dat ik dat prettig vind. Ik had de hele tijd het gevoel dat zij de zijwieltjes was die ik nodig had om door te fietsen. In mijn geval ging de opstelling over een heftige situatie en het leverde mij heel veel inzichten op. Ik ben overtuigd dat dit voor ook veel minder heftige situaties een oefening kan zijn die je verder op weg kan helpen. - Ondernemer

🌟🌟🌟🌟🌟


Verbinding tussen gevoel en verstand, door deze training kom ik thuis bij wie ik werkelijk ben. Ik ervaar meer compassie en empathie naar mezelf en mijn omgeving. 
Ik heb geleerd hoe ik beter mijn grenzen kan bewaken en op een effectieve manier empathisch en compassievol kan zijn, zonder dat het ten koste van mezelf gaat. 


🌟🌟🌟🌟🌟


Het team functioneert sinds de training meer vanuit eenheid werken we naar een gemeenschappelijk doel. Ondanks dat we al ruim 25 jaar met elkaar samenwerken heb ik nu het gevoel dat we elkaar pas echt hebben leren kennen en op waarde weten te schatten. Hierdoor zijn we beter op elkaar ingespeeld. Dit zie je terug in de resultaten.  

🌟🌟🌟🌟🌟


Er waren veel onderlinge irritaties op onze afdeling. Door het traject zijn we elkaar weer meer gaan waarderen en gaan zien waar ieder talent ligt en hoe we daar beter gebruik van kunnen maken. 

🌟🌟🌟🌟🌟


We werken in een zelfsturend team, dat was in het begin heel erg wennen. Inmiddels weten we elkaar beter te vinden en maken we echt een stap richting zelfsturend. Zelfsturend heeft een nieuwe betekenis gekregen. Namelijk co-creatie waarin ieder om de beurt de leiding neemt, al naar gelang de situatie vraagt. 

🌟🌟🌟🌟🌟


Mijn eerste ervaring met Systematisch werken had ik bij en met Marion Riteco.
Toen ik bij Marion aankwam was ik best gespannen. Ik wist niet wat er te gebeuren stond en de spanningen waren voor Marion ook zichtbaar. Ze begon me rustig uit te leggen hoe we te werk zouden gaan en stelde me nog extra gerust dat ik niets hoefte aan te gaan wat ik niet wou. Het was allemaal aan mij, ik was niets verplicht en helemaal vrij om mijn grenzen aan te geven. 
Marion haar begeleiding was top! . Ik voelde me begrepen en gesteund wat me het benodigde vertrouwen gaf om me te ontspannen en over te geven aan het proces. Marion had direct door wanneer ik in mijn hoofd en in de weerstand terecht kwam. Ze bracht me keer op keer geduldig terug in het zijn/ervaren en stelde de juiste vragen waardoor ik steeds op een diepere laag contact met mezelf kon maken. Het heeft me diverse mooie inzichten opgeleverd die ik van te voren nooit had kunnen bedenken. Ik vond het een bijzonder waardevolle ervaring. Marion is een heuse professional, haar liefdevolle en compassievolle houding gaf me precies die steun en kracht om me te durven verbinden met de β€˜donkere’ stukken in mezelf, die ik jaren lang vakkundig uit de weg was gegaan. Dankjewel Marion voor het naast me staan en je liefdevolle begeleiding.  

🌟🌟🌟🌟🌟

Zet de eerste stap en maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.